PARTNERS

Suriname

Het Boekenportaal Suriname streeft actief naar samenwerking met alle partijen die er aan willen bijdragen dat boeken beter vindbaar, beschikbaar en verkrijgbaar worden. Dan denken we aan auteurs, uitgevers, boekhandels, bibliotheken, de media, en natuurlijk ook de scholen en de voor het onderwijs verantwoordelijke organisaties (zoals het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Fibos).

Voor boeken uit Suriname zijn er goede contacten met onder andere:

Met het oog op het toenemend belang van luisterboeken is er ook contact met Arki Wan Tori en de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname (NSBS).

De Stichting Boekenportaal Suriname  staat  in beginsel open voor contact met alle partijen en personen in Suriname die zich willen inspannen om lezen en schrijven in Suriname te bevorderen. Heeft u in dit kader suggesties, lever die dan s.v.p. aan via de contact-pagina.

 

Nederland

In Nederland wordt samengewerkt met het boekbedrijf en met de bibliotheeksector:

  • CB Logistics
    Het Boekenportaal wordt aangesloten op de artikeldatabase van CB Logistics (het voormalige Centraal Boekhuis) waardoor de gebruikers toegang krijgen tot de titels van alle leverbare boeken, e-books en audioboeken.

  • Mindbus
    De firma Mindbus zorgt voor de technische realisatie van deze aansluiting, en realiseert ook de techniek achter de zoek- en bestelmogelijkheden van boeken (nieuw en tweedehands) in Nederland én Suriname.

  • KB Nationale Biblieotheek van Nederland
    Het Boekenportaal werkt op digitaliseringsgebied samen met de KB Nationale Bibliotheek van Nederland. Deze samenwerking is er onder meer op gericht om de boeken die al gedigitaliseerd zijn beter zichtbaar te maken. Dit gaat vooral om de bestanden van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) die ook een aparte afdeling Surinaamse literatuur heeft. Ook zal de KB  een aantal Surinaamse kinderboeken gaan digitaliseren en beschikbaar stellen via DBNL en Boekenportaal.
pro-mbooks1 : surinameportaal